Συμβουλές και Τεχνικές

Δημιουργήστε ένα εντυπωσιακό Instagram-Ready Μακιγιάζ

Το Instagram έχει γίνει μια πλατφόρμα όπου το εντυπωσιακό μακιγιάζ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα μακιγιάζ που θα εντυπωσιάσει τους ακόλουθούς σας και θα ξεχωρίσει στις φωτογραφίες σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Καθαρό και Προετοιμασμένο Δέρμα

Πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ, είναι σημαντικό να έχετε καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα. Χρησιμοποιήστε έναν ήπιο καθαριστικό και μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.Η καλή ενυδάτωση του δέρματος βοηθάει το foundation να καθίσει καλύτερα και να έχει πιο φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. 

 Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό του προσώπου που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πιο λείο και ενυδατωμένο δερμα, μπορείτε να διαβάσετε το προηγούμενο μας άρθρο Καθαρισμός του προσώπου με λάδι

2. Προετοιμασία με Primer

Εφαρμόστε ένα primer-base το οποίο βοηθάει στην κάλυψη των πόρων του δέρματος δημιουργώντας μια λεία βάση ώστε να πετύχετε το εφέ του αλαβάστρινου δέρματος.

3. Φωτεινό και Ομοιόμορφο Foundation

Επιλέξτε ένα foundation που ταιριάζει ακριβώς με τον τόνο της επιδερμίδας σας και έχει καλή κάλυψη. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγαράκι ή πινέλο για να το απλώσετε ομοιόμορφα.

Εφαρμόστε το foundation σε λεπτές στρώσεις, χτίζοντας την κάλυψη σταδιακά.

4. Δυναμικό Contour και Highlighter

Το contouring βοηθά να δώσετε βάθος και διάσταση στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε σκουρότερες αποχρώσεις στα ζυγωματικά, τα πλαϊνά της μύτης και το περίγραμμα του προσώπου σας. Προσθέστε highlighter στα ψηλότερα σημεία όπως τα ζυγωματικά και το κέντρο της μύτης για λάμψη.

5. Εντυπωσιακά Μάτια

Τα μάτια είναι το κεντρικό στοιχείο του Instagram-Ready μακιγιάζ. Επιλέξτε σκιές με έντονες αποχρώσεις ή λάμψη. Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε eyeliner για να τονίσετε το βλέμμα και αρκετές στρώσεις μάσκαρα για πυκνές βλεφαρίδες

6. Τέλεια Χείλη

Επιλέξτε κραγιόν που κάνει αντίθεση με το μακιγιάζ των ματιών σας. Τα ματ κραγιόν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για τις φωτογραφίες. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε μολύβι χειλιών για να διαμορφώσετε το περίγραμμα.

Η χρήση μιας λεπτόρρευστης πούδρας είναι ένα εξαιρετικό μυστικό για να πετύχετε μια αψεγάδιαστη εμφάνιση στις φωτογραφίες σας. Αυτή η πούδρα βοηθάει να μαλακώσουν οι ατέλειες, να μειωθεί η εμφάνιση των πόρων και να δημιουργηθεί ένα φίλτρο που δίνει στο δέρμα μια λεία και βελούδινη όψη. Εφαρμόζοντάς την σε όλο το πρόσωπο μετά το foundation, εξασφαλίζεται ότι το μακιγιάζ σας θα παραμείνει σταθερό και χωρίς γυαλάδες, επιτυγχάνοντας έτσι ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα στις φωτογραφίες σας. Είναι ιδανική για λήψεις υψηλής ανάλυσης, καθώς αποτρέπει την υπερβολική γυαλάδα και εξομαλύνει την υφή του δέρματος, προσφέροντας ένα τέλειο φινίρισμα.

Τα γραμμικά και έντονα μακιγιάζ γράφουν πάντα καλύτερα στην κάμερα λόγω των καθαρών γραμμών και των ζωηρών χρωμάτων τους. Αυτού του είδους τα μακιγιάζ ενισχύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και δημιουργούν εντυπωσιακά αποτελέσματα στις φωτογραφίες. Ωστόσο πρέπει να εφαρμόζονται με ακρίβεια καθώς δεν συγχωρούν ατέλειες. Κάθε μικρή αστοχία ή ατέλεια είναι ευδιάκριτη στην κάμερα καθιστώντας απαραίτητη την προσεκτική εφαρμογή.

Εξτρα Tips :

  • Ένα ring light ή video light είναι απαραίτητο για να αποτυπωθούν οι εντάσεις των χρωμάτων του μακιγιάζ που δημιουργήσατε.
  • Πειραματιστείτε με αρκετές γωνίες λήψης για να βρείτε την πιο κολακευτική.
  • Επιλέξτε ένα καθαρό, ουδέτερο φόντο για να μην αποσπά την προσοχή από το μακιγιάζ σας.
  • Επιπλεον ένα καλοδιαλεγμένο κόσμημα μπορεί να αναδείξει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα προσθέτοντας λαμψη και στυλ κάνοντας τις φωτογραφίες ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Ακολουθήστε τις συμβουλές και παρακολουθήστε το μακιγιάζ σας να γίνεται viral στο Instagram!