Ο καθαρισμός του προσώπου με υδρόφιλο λάδι είναι μια τεχνική γνωστή ως “oil cleansing method” (μέθοδος καθαρισμού με λάδι).

Καθαρισμός του προσώπου με λάδι

Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό να χρησιμοποιείς λάδι για τον καθαρισμό, αυτή η μέθοδος είναι γνωστή για το ότι απομακρύνει αποτελεσματικά το μακιγιάζ, τη σκόνη, και τις άλλες ακαθαρσίες, ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα. Ένας σωστός καθαρισμός του προσώπου είναι σημαντικός για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

  • Τι είναι τα υδρόφιλα έλαια;
    Είναι τα έλαια που διαλύονται όταν έρθουν σε επαφή με το νερό.
  • Γιατί είναι προτιμότερος ο καθαρισμός με υδρόφιλα έλαια απο το μικυλλιακό νερό;
    Είναι τελείως άλλη φιλοσοφία καθαρισμού του προσώπου. Το μικυλλιακό νερό αφαιρεί το μακιγιάζ αλλά δεν εισχωρεί τοσο βαθιά μέσα στους πόρους με αποτέλεσμα να μην έχουμε πετύχει τον πλήρη καθαρισμό της επιδερμίδας . Επίσης χρειάζεται αρκετό τρίψιμο ώστε να αφαιρεθεί η μάσκαρα και το ανεξίτηλο μακιγιάζ καταστρέφοντας ετσι τις βλεφαρίδες μας και δημιουργώντας ρυτίδες στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Το δικό μας Glass Skin by Elena Evagelouli είναι ένα υδρόφιλο έλαιο το οποίο περιέχει αμυγδαλέλαιο για ενυδάτωση, ηλιανθέλαιο το οποίο προστατεύει το κολλαγόνο και την ελαστίνη της επιδερμίδας, έλαιο καρύδας με αντιμικροβιακές ιδιότητες, σταφυλέλαιο και έλαιο τζοτζόμπα τα οποία περιέχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6 και έχουν ιδιότητες στυπτικές και κατα συνέπεια είναι ιδανικά έλαια για σύσφιξη του δέρματος. Το αιθέριο έλαιο tea tree μειώνει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Τέλος το έλαιο μαύρου κύμινου που περιέχει το Glass Skin είναι γνωστό και ως έλαιο καλλυντικής κύμινης, έχει πολλά δυνητικά οφέλη για το δέρμα λόγω των ενεργών του συστατικών.

Δες το λαδάκι μας εδώ

Ορισμένα από τα πιθανά οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Αντιοξειδωτικές Ιδιότητες: Το έλαιο μαύρου κύμινου περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και να προστατεύσουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.
  • Καταπραϋντικές Ιδιότητες: Το έλαιο μαύρου κύμινου έχει αναφερθεί ότι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών και του ερεθισμού του δέρματος.
  • Ενυδάτωση: Το έλαιο μαύρου κύμινου μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση στο δέρμα, βοηθώντας να διατηρηθεί η ελαστικότητα και η υγιής εμφάνιση.
  • Καταπολέμηση Ακμής: Ορισμένες έρευνες έχουν υποδείξει ότι το έλαιο μαύρου κύμινου μπορεί να έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και επομένως μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής.
  • Βελτίωση Τόνου του Δέρματος: Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το έλαιο μαύρου κύμινου μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του τόνου του δέρματος και στην εξίσουνη υφή.

Η διαδικασία χρήσης ενός λαδιού καθαρισμού συνήθως περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  • Εφαρμογή: Εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα λαδιού σε στεγνό πρόσωπο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις υδροφιλικά λάδια όπως το αργκάν, το jojoba, το αμυγδαλέλαιο κλπ ή και το δικό μας Glass Skin το οποίο περιέχει αμυγδαλέλαιο, ηλιανθέλαιο, έλαιο καρύδας, σταφυλέλαιο, έλαιο τζοτζόμπα, βιταμίμη Ε, αιθέριο έλαιο tea tree και έλαιο μαύρου κυμίνου που βοηθάει και στην αντιγήρανση του δέρματος.
  • Μασάζ: Κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ στο πρόσωπό σου. Αυτό θα βοηθήσει στον απομακρυντικό καθαρισμό και στην αποκόλληση του μακιγιάζ και των ακαθαρσιών.
  • Προσθήκη Νερού: Προσθέστε λίγο νερό στο πρόσωπό σας για να σχηματιστεί μια εμουλγόλη (ένα μείγμα λαδιού και νερού), συνεχίστε το μασάζ. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του λαδιού.
  • Τέλος ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.

Αφήνει το δέρμα απόλυτα καθαρό.